Bolognesesaus

Categorie, MoeilijkheidBeginner

Een recept voor een lekkere pasta saus bolognese

Benodigdheden1 Portie
Voorbereidingstijd15 minsKooktijd30 minsTotale tijd45 mins

 1 Ui
 2 Tenen knoflook
 500 g Half om half gehakt
 1 Runderbouillon blokje
 Bakboter
 Zout en peper (naar smaak toevoegen)

Voorbereidingen:
1

Voordat je begint met koken zorg je dat je alles klaar hebt staan van de ingrediënten, de uit gesneden hebt en de knoflook geperst heb.

Saus maken
2

Je zet een pan op het vuur, je laat hierin boter goed warm worden, wanneer het boter goed gesmolten is voeg je de uien en het bouillonblokje toe

3

Wanneer de uien glazig zijn, dit is wanneer je het op goed hoog vuur bakt wanneer het bouillonblokje gesmolten is, voeg je het gehakt toe en bak je dit net zo lang tot het gehakt bruin is, niet te lang doorbakken daarna want dan word het taai, wat niet lekker is.

4

Als het gehakt goed gebakken is, voeg je na gevoel de tomatensaus toe, zelf gebruik ik passata. Wanneer je een dikkere saus wilt voeg je minder passata toe, wanneer je een wat vloeibaardere saus wilt voeg je gewoon wat meer toe.

5

Het geheel verwarm je goed, niet kokend, maar het moet wel goed warm worden, je ziet vanzelf ook de saus dikker worden.

6

Wanneer het geheel klaar is kan je het serveren met wat jij wilt, doorgaans is dit met pasta, maar laatst heb ik het een keer met rijst gegeten en ook dat was heerlijk!

Een simpele maar lekkere saus. Eetsmakelijk!

Ingrediënten

 1 Ui
 2 Tenen knoflook
 500 g Half om half gehakt
 1 Runderbouillon blokje
 Bakboter
 Zout en peper (naar smaak toevoegen)

Instructies

Voorbereidingen:
1

Voordat je begint met koken zorg je dat je alles klaar hebt staan van de ingrediënten, de uit gesneden hebt en de knoflook geperst heb.

Saus maken
2

Je zet een pan op het vuur, je laat hierin boter goed warm worden, wanneer het boter goed gesmolten is voeg je de uien en het bouillonblokje toe

3

Wanneer de uien glazig zijn, dit is wanneer je het op goed hoog vuur bakt wanneer het bouillonblokje gesmolten is, voeg je het gehakt toe en bak je dit net zo lang tot het gehakt bruin is, niet te lang doorbakken daarna want dan word het taai, wat niet lekker is.

4

Als het gehakt goed gebakken is, voeg je na gevoel de tomatensaus toe, zelf gebruik ik passata. Wanneer je een dikkere saus wilt voeg je minder passata toe, wanneer je een wat vloeibaardere saus wilt voeg je gewoon wat meer toe.

5

Het geheel verwarm je goed, niet kokend, maar het moet wel goed warm worden, je ziet vanzelf ook de saus dikker worden.

6

Wanneer het geheel klaar is kan je het serveren met wat jij wilt, doorgaans is dit met pasta, maar laatst heb ik het een keer met rijst gegeten en ook dat was heerlijk!

Een simpele maar lekkere saus. Eetsmakelijk!

Bolognesesaus

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *