Tomatensaus
Met de hoeveelheid ingrediënten die ik hier heb gebruikt kan ik drie porties eruit halen.
Voordat je begint met koken zorg je dat je alles qua ingrediënten klaar hebt staan, Zoals de ui gesneden, de knoflook geperst heb en dergelijke. Daarnaast is het handig om een pan met water op het vuur te zetten zodat wanneer het water kookt je er in kan doen wat jij er bij wilt hebben.
Je zet een pan op het vuur, je laat hierin boter of olie goed warm worden, wanneer de pan goed warm is voeg je het ui en het bouillonblokje toe.
Wanneer de uien glazig zijn, dit is wanneer je het op middelhoog vuur bakt wanneer het bouillonblokje gesmolten is, voeg je de knoflook en gehakt toe, dit bak je net zo lang tot het gehakt rondom bruin gebakken is, niet te lang doorbakken want dan word het te droog.
Als het gehakt goed gebakken is, voeg je na gevoel de tomatensaus toe, zelf gebruik ik passata. Wanneer je een dikkere saus wilt voeg je minder passata toe, wanneer je een wat vloeibaardere saus wilt voeg je gewoon wat meer toe.
Het geheel verwarm je goed, het hoeft niet te koken, maar het moet wel goed warm worden, je ziet vanzelf ook de saus dikker worden, wanneer het de dikte heeft die jij wilt is de saus klaar.
Als de saus klaar is kan je het serveren met wat jij wilt, de saus is lekker met pasta maar zeker niet verkeerd met rijst of couscous.
Een simpele maar lekkere saus. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Met de hoeveelheid ingrediënten die ik hier heb gebruikt kan ik drie porties eruit halen.
Voordat je begint met koken zorg je dat je alles qua ingrediënten klaar hebt staan, Zoals de ui gesneden, de knoflook geperst heb en dergelijke. Daarnaast is het handig om een pan met water op het vuur te zetten zodat wanneer het water kookt je er in kan doen wat jij er bij wilt hebben.
Je zet een pan op het vuur, je laat hierin boter of olie goed warm worden, wanneer de pan goed warm is voeg je het ui en het bouillonblokje toe.
Wanneer de uien glazig zijn, dit is wanneer je het op middelhoog vuur bakt wanneer het bouillonblokje gesmolten is, voeg je de knoflook en gehakt toe, dit bak je net zo lang tot het gehakt rondom bruin gebakken is, niet te lang doorbakken want dan word het te droog.
Als het gehakt goed gebakken is, voeg je na gevoel de tomatensaus toe, zelf gebruik ik passata. Wanneer je een dikkere saus wilt voeg je minder passata toe, wanneer je een wat vloeibaardere saus wilt voeg je gewoon wat meer toe.
Het geheel verwarm je goed, het hoeft niet te koken, maar het moet wel goed warm worden, je ziet vanzelf ook de saus dikker worden, wanneer het de dikte heeft die jij wilt is de saus klaar.
Als de saus klaar is kan je het serveren met wat jij wilt, de saus is lekker met pasta maar zeker niet verkeerd met rijst of couscous.
Een simpele maar lekkere saus. Eetsmakelijk!