Recept: Chocolade brownies
Verwarm de oven voor op 200 graden, pak een bakvorm erbij en vet deze in met wat boter.
Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin de boter en voeg de cacaopoeder al roerend met een garde toe, wanneer het een geheel is haal je de pan van het vuur, roer de suiker, eieren en vanille tot je een gladde beslag heb.
Wanneer je een glad beslag hebt, voeg je de droge ingrediënten toe, zoals de bloem, zout en gist. Dit meng je tot een gladde maar dikkere substantie.
Als het beslag goed is, doe je het beslag in de ingevette bakblik. Deze zet je in de voorverwarmde oven van 200 graden. De baktijd van de brownie is ongeveer 20-25 minuten, dit hangt van je oven af. Als de tijd voorbij is haal je de brownie uit de oven en laat je deze afkoelen.
Om het glazuur te maken smelt je wat boter in een pan, dit doe je op middelhoog vuur. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het cacaopoeder en melk toe. Dit roer je met een garde tot een gladde substantie.
Als het cacaopoeder en melk een gladde substantie is geworden, voeg je in beetjes de poedersuiker toe, wanneer je het glazuur minder zoet wilt hebben voeg je minder poedersuiker toe. Bij elke keer dat je de poedersuiker toevoegt roer je dit tot het in het mengsel gesmolten is. Wanneer je merkt dat je mengsel te dik word kan je altijd een beetje melk toevoegen.
Snij de afgekoelde brownie in vierkantjes.
Verspreid met een lepel wat glazuur over de vierkantjes, als het wat over de randen gaat maakt dat niet uit, daarna pak je een kleine zeef erbij, hierin doe je eerst wat cacao poeder en strooi dit over de brownies en vervolgens doe je het zelfde met het kaneelpoeder.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden, pak een bakvorm erbij en vet deze in met wat boter.
Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin de boter en voeg de cacaopoeder al roerend met een garde toe, wanneer het een geheel is haal je de pan van het vuur, roer de suiker, eieren en vanille tot je een gladde beslag heb.
Wanneer je een glad beslag hebt, voeg je de droge ingrediënten toe, zoals de bloem, zout en gist. Dit meng je tot een gladde maar dikkere substantie.
Als het beslag goed is, doe je het beslag in de ingevette bakblik. Deze zet je in de voorverwarmde oven van 200 graden. De baktijd van de brownie is ongeveer 20-25 minuten, dit hangt van je oven af. Als de tijd voorbij is haal je de brownie uit de oven en laat je deze afkoelen.
Om het glazuur te maken smelt je wat boter in een pan, dit doe je op middelhoog vuur. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het cacaopoeder en melk toe. Dit roer je met een garde tot een gladde substantie.
Als het cacaopoeder en melk een gladde substantie is geworden, voeg je in beetjes de poedersuiker toe, wanneer je het glazuur minder zoet wilt hebben voeg je minder poedersuiker toe. Bij elke keer dat je de poedersuiker toevoegt roer je dit tot het in het mengsel gesmolten is. Wanneer je merkt dat je mengsel te dik word kan je altijd een beetje melk toevoegen.
Snij de afgekoelde brownie in vierkantjes.
Verspreid met een lepel wat glazuur over de vierkantjes, als het wat over de randen gaat maakt dat niet uit, daarna pak je een kleine zeef erbij, hierin doe je eerst wat cacao poeder en strooi dit over de brownies en vervolgens doe je het zelfde met het kaneelpoeder.