Drinken,  Reviews

Review: Diverse merken Dolce Gusto lungo cups

Jaren terug kocht ik mijn eerste Dolce Gusto apparaat, in die tijd had je alleen nog maar cups van Nestle zelf, maar nu een aantal jaar later hebben ook andere merken cups die compatible zijn met de Dolce Gusto.

Dus ik ging een aantal supermarkten af om verschillende merken cups te kopen, vandaag heb ik een grote review met verschillende merken Lungo koffie`s.

Dolce Gusto – 16 cups € 4.09 (verschilt per supermarkt)

De review start ik met de lungo van Dolce Gusto zelf, in een kleine doos zit 16 cups, dit maakt het ongeveer € 0.26 per cup, het verschild per supermarkt wat het kost en je hebt van de lungo ook een grote verpakking waar 30 cups in een doos zitten. Het design van de doos is strak en te herkennen aan de oranje kleur die het heeft. Op de cups staat de hoeveelheid water die je gebruikt voor een kopje koffie.

Smaak:

De smaak van de Dolce Gusto lungo is vrij mild, het heeft geen nasmaak en heeft geen bittere smaak.

Beoordeling:

Doordat de koffie een milde smaak heeft is deze goed als zwarte koffie te drinken, ondanks dat het een mildere smaak heeft is hij in een latte ook nog goed te proeven.

Hema – 16 cups € 3.50

Tijdens mijn zoektocht naar merken die je gewoon in de winkel kan kopen kwam ik eens in de Hema voor wat anders, tot mijn verbazing zag ik dat zij ook cups hebben die compatible zijn met een Dolce Gusto apparaat, ik besloot om een doos mee te nemen. Voor deze cups betaal je ongeveer € 0.22 per cup.

De verpakking van zowel de doos als de cups zelf zijn wat simpel maar goed te herkennen aan de rode kleur die het heeft. Op de cups zelf staat aangegeven hoeveel water je gebruikt voor een kopje koffie.

Smaak:

Wat ik met verschillende merken inmiddels gemerkt heb is dat het heel erg kan verschillen wat de smaak van de koffie is, die van de Hema heeft een milde smaak, geen nasmaak en is niet bitter.

Beoordeling:

De prijs-kwaliteit verhouding van deze koffie is voor mij goed, voor een gewone zwarte koffie is het een lekkere koffie. Voor in een latte merkte ik toch dat de smaak te mild was, ik proefde vooral melk en geen koffie.

LavAzza – 16 cups € 4.69

Toen ik bij de Albert Heijn aan het kijken was welke merken ze hadden voor in de Dolce Gusto apparaat, zag ik dat LavAzza ook cups heeft, dit merk ken ik vooral van de koffiebonen en de smaak die van de bonen af komt is een lekkere koffie, dus ik had goede hoop voor deze cups.

De verpakking ziet er vrolijk uit met de paars-roze kleuren die het heeft, op de cups zelf kan je vinden hoeveel water je gebruikt voor een kopje koffie. Voor een cup van dit merk betaal je ongeveer € 0.29.

Smaak:

Toen ik de koffie voor het eerste keer proefde had ik een wat sterkere smaak verwacht, daarin tegen heeft de koffie juist een milde smaak. Heeft geen nasmaak maar je proeft wel duidelijk fruitige ondertonen in deze koffie.

Beoordeling:

De ondertoon in deze koffie maakt het een lekkere koffie om zwart te drinken. Bij een latte valt deze smaak weg en is het eigenlijk een te milde koffie om in een latte te gebruiken.

Bella Caffe (Lidl) – 16 cups € 2.75

Lidl was een van de eerste supermarkten die cups voor de Dolce Gusto begon te verkopen. Heel in het begin heb ik ze gehad, mijn herinnering aan deze cups waren dat het een lekkere koffie was voor wat je betaald. Dus voor deze review besloot ik om hem nog een keer mee te nemen. Voor een cup betaal je ongeveer € 0.17.

De rode kleur van de cup springt er goed uit, op de cup vind je hoeveel water je gebruikt voor een kopje koffie.

Smaak:

Waar mijn herinnering van deze koffie goed was, nam ik een enthousiaste slok van de koffie, de smaak is vrij zwak met wat ik kende van deze koffie. Het heeft een aparte en niet lekkere nasmaak.

Beoordeling:

De prijs van deze koffie is gelijk gebleven, de kwaliteit daarin tegen vind ik achteruit gegaan, de smaak is zwak en de nasmaak die deze koffie heeft is niet lekker, zowel als zwarte kop koffie als in een latte valt hij voor mij erg tegen.

Moreno (Aldi) – 16 cups € 2.99

Van de Aldi wist ik dat ze wel al cups hadden voor een Nespresso apparaat dus ik ging naar binnen om te kijken of ze inmiddels ook cups voor de Dolce Gusto hadden en ja hoor, inmiddels heeft Aldi dus ook cups voor de Dolce Gusto.

Waar andere merken voor doosjes kiezen gebruikt Aldi zakken, als je hem goed dicht doet met een knijper dan blijft de koffie goed, ik heb het idee als je dit niet doet dat de kwaliteit van de koffie wel achteruit gaat. Per cup betaal je ongeveer € 0.18.

Smaak:

Om eerlijk te zijn had ik geen hoge verwachting van deze koffie, maar qua smaak verbaasde mij het best, het heeft een volle en goede smaak, er is geen na smaak en de koffie is niet bitter.

Beoordeling:

De verpakking oogt wat goedkoop, de cups zien er wat simpel uit, maar de prijs-kwaliteit verhouding is voor mij heel goed, zowel als een zwarte kop koffie als in een latte is deze koffie goed te drinken.

Perla (Albert Heijn) – 12 cups € 3.29

Tijdens mijn bezoek aan de Albert Heijn zag ik ook dat hun huismerk Perla ook cups hebben voor de Dolce Gusto, het bevat een behoorlijk assortiment aan smaken, waar de meeste merken met 16 cups in een doos werken is het bij Perla 12 stuks in een doos. Voor een cup betaal je ongeveer € 0.27.


Smaak:

Wanneer ik deze koffie voor het eerst proef, merk ik dat het een fruitige nasmaak heeft, verder is het een zachte, lekkere smaak en is de koffie niet bitter.

Beoordeling:

Door dat de koffie een milde maar goede smaak heeft vind ik dit een lekkere koffie om zwart te drinken, voor een latte had hij net iets sterker mogen zijn.

Starbucks – 12 cups € 4.19

Al een tijdje zag ik tijdens het boodschappen doen dat Dolce Gusto het assortiment heeft uitgebreid met cups van de Starbucks, mijn nieuwsgierigheid was gewekt. In een doos zitten 12 cups en hiervoor betaal je ongeveer € 0.35 per cup.

De verpakking is vrij strak, op de cups staat goed uitgebeeld hoeveel water je nodig hebt voor een kop koffie.

Smaak:

Bij Starbucks kreeg ik meteen het gevoel dat de koffie wel goed moet zitten, ondanks dat je een flinke bak krijgt valt de smaak voor mij enorm tegen. Het heeft een aparte en niet lekkere nasmaak, de koffie is iets wat bitter.

Beoordeling:

Door de prijs en het merk had ik zeker meer van deze koffie verwacht, de nasmaak die deze koffie heeft is niet lekker om de koffie zwart te drinken, in een latte valt hij iets weg door de melk, maar hierdoor zal ik de koffie niet opnieuw kopen.

Caffé Gondoliere (Albert Heijn) – 16 cups € 2.99

Toen ik bij de Albert Heijn aan het kijken was voor cups zag ik dit merk op de onderste rij van de schappen staan, eerst dacht ik dat het van die zakjes oploskoffie waren, maar het zijn gewoon cups voor de Dolce Gusto. Het merk ken ik verder niet dus ik was zeker nieuwsgierig naar hoe deze koffie zou smaken. Per cup betaal je ongeveer € 0.18.

Smaak:

Bij deze koffie ging ik er neutraal in, de koffie heeft een zachte smaak, verder geen nasmaak en is niet bitter.

Beoordeling:

De verpakking spreekt niet heel erg aan, de cups zijn wat simpel, maar de smaak doet het hem uiteraard, voor een zwarte kop koffie vind ik het een lekkere koffie. Voor in een latte is de smaak te zacht.

Aanvullende informatie op deze review:

Wat mij opviel tijdens de bezoeken aan de winkels om cups te kopen is dat de meeste merken met verpakkingen van 16 cups werken, een enkele merk heeft 12 cups.

Wanneer je een andere merk cup in het apparaat van je Dolce Gusto doet merk ik dat hij soms wat overloopt waardoor je hele keuken onder kan komen te zitten, dit is op te lossen door tussen elke kop koffie een lege cuphouder met water aan te zetten.

Heb jij nog bepaalde merken koffie cups die ik zou moeten proberen? Laat het vooral weten in de reactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *